onsdag 18. juni 2008

Fly Dragonfly, fly!

Det er sommer. Det er sol. Det er skogbranner. 

Så blir det regn. Og så kommer myggen.

Myggen er egentlig ikke så plagsom. Den er helt grei.

Mygg liker (ikke) meg, så den bekymrer meg svært lite. Forresten, hvorfor skal det være sånn at mygg som liker deg, er den som slafser i blodet ditt, og i det hele tatt irriterer deg  grenseløst? Hadde dannede mennesker gått inn for å plage livet av deg i samme grad som det myggen kan gjøre, hadde du trodd du ble hatet. Myggen holder seg unna meg, lar meg være i fred. Om den liker meg, eller ikke, det er ikke godt å si. Derimot, er det en skapning som virkelig kan få meg til å gå fra vettet,  må det være lillebroren til myggen, knotten. Her hjemme er ikke knotten så ille. Vi har jo dammen, som jeg har skrevet om før. Vi har både frosk og fisk som jobber hardt hele døgnet, for å utrydde arten. Derimot sliter jeg straks jeg skal av sted. Det kan ikke være tilfeldig at millioner av knott bestemmer seg for å sverme rundt mitt fortvilte hode, hver gang det akkurat har regnet. Det har ikke noe å si hvor mange andre mennesker det er til stede. Det er rundt mitt hode de surrer. Knotten altså. Jeg blir sliten av å måtte applaudere når en liten tass foretar en dristig krasjlanding i panna mi. Jeg orker ikke mer fekting i løse lufta. Ikke bare ser det dumt ut, det er så nytteløst også.

Knotten er ikke bare uoppdragne, de er dertil totalt hensynsløse, for å si det med Odd Børretzens ord om måker. Når knotten svermer rundt meg, da tenker jeg: Jeg er glad jeg ikke kjenner en knott personlig, sånn at jeg måtte ha oppført meg nogenlunde høflig mot vedkommende. Jeg ville ikke hatt en knott om du gav meg en! Hvis du ville gi meg et insekt, og jeg kunne velge, ville jeg ha sagt: Gi meg en øyenstikker, som flakser med vingene, som stuper mellom veggene, eller kommer svingende. Mot meg.

Og gjett om jeg fikk en til jul!
Ikke tåler den vindpust, ikke tåler den regn. Den er vanskelig å fly, og like skummel og panikkskapende som den du finner i naturen. Og den er utrolig artig!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det har jeg faktisk aldri tengt over, pleier jo alltid å si at myggen liker meg siden den stikker, men det kan jo være pga. det motsatte... :p
hehe.. nå begynte jeg faktisk å lure på om det var en diger edderkopp som krøp over skjermen mens jeg skrev...

Anonym sa...

heia!!!
syntes du burde oppdatere litt..
snakkes sikkert snart!!
klem inger

Per Fredrik sa...

Hei a ja!

Det er jeg helt enig i, men sommeren har vært hard(mye ferie), og nå har jeg jo begynt å jobbe, og da har jeg vanligvis fri på tirsdag og torsdag, bare ikke nå i det siste. Kan vi ikke si at jeg kan begynne å skrive litt hver tirsdag og torsdag framover?=)