lørdag 3. mars 2007

Snart ferdig heran,...

Kom på noe jeg glemte forrige post. Global oppvarming er oppskrytt. Det blir så teit når "klimaeksperter" skal uttale seg om at klimaet er blitt helt forandret det siste året. Alt er forurensingens og menneskenes skyld. Temperaturen stiger, vinteren blir kortere og polene smelter.

For det første: Eksperter på klima burde vite at det de er eksperter i noe mer enn hva som har skjedd det siste året. Fra wikipedia: "Når man snakker om et steds klima, menes stedets gjennomsnittsvær, som oftest beregnet ut i fra en 30-års-periode." Altså, selv om det været har vært annerledes i år og kanskje i fjor i forhold til "vanlig", har det lite å si på klimaet. Klimaet endrer seg bare i en mye større målestokk.

Det er helt naturlig at det av og til kommer vintre og somre som er litt "ekstreme". Av og til kommer det vintre som er milde, med mye snø når det først kommer, andre ganger er det steinkaldt. At det alltid skal være en gjennomsnittsvinter blir nesten for mye forlangt.

Og bare så det er sagt. I følge vitenskapen har verden en fryktelig stor målestokk. Det har jo vært flere istider opp igjennom. Den siste store er ikke over enda!! Så lenge det er is på polene, og diverse isbreer rundt forbi, lever vi fremdeles i en istid. Som sagt har vitenskapen funnet ut at det har vært flere istider tidligere, disse har jo da gått over til perioder som ikke var istid, og tilbake igjen. Er det da ikke naturlig at verden før eller senere "kvitter seg" med isen? selvfølgelig tar det lang tid, det er jo derfor vi ikke har merket mye til det så langt, men jo mindre is det, jo mindre kaldt blir det i lufta, og jo fortere går issmeltingen. Dette er jo da selvfølgelig sett i et lengre perspektiv, og det er jo ikke sikkert at det er den avsluttende fasen vi har møtt på i issmeltingen allerede. Uansett kommer det til å ta lang tid.

Hovedpoenget mitt her må være at selv om "alle" sier at det er sånn, er ikke det nødvendigvis det som stemmer. Og klimaekspertene bør tenke seg litt bedre om før de uttaler seg på TV. Evt burde en slippe til andre klimaeksperter, som vet hva de snakker om. Selvfølgelig kan det hende de har rett, og det er sikkert ikke usannsynlig at menneskenes utslipp har noe med temperaturen å gjøre, men ikke ta alt for god fisk, selv om FN gjør det. Dessuten er det en del å fortelle om forurensinga i seg selv også, i hvor stor grad den har noe å si, men det gidder jeg ikke begynne på nå.

Til slutt; Jeg kom til å tenke på disse da jeg så Guri Schanke på MGP:



Jeg så nemlig disse før Youtube ble så populært som det er idag, og ble litt overrasket over hvor mange som allerede hadde sett videoen. Kanskje de fleste av dere har sett det da. Men dere har sikkert ikke sett denne fyren fra samme show:



Og i semifinalen røyk han ut, så det er vel knapt vits i å vise den akten.

Ingen kommentarer: